nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief Vingerdruk mei 2020

De afgelopen weken waarin de wereld leek te vertragen, heb ik doorgebracht in een soort mozaïek van verstilling, rondlummelen, reflecteren, uitrusten, lezen, onrust,  eenzaamheid, meditatie, studeren(zowel oude als nieuwe materie), uitwerken van ideeën en lange wandelingen met de hond.
Ik ben benieuwd naar hoe jij deze weken hebt doorgemaakt en beleefd, in hoeverre stond je leven op de kop? Heb je nieuwe inzichten gekregen? Hoe is je gezondheid en die van je naasten? Welke aanpassing heeft de 1,5 meter voor je dagelijks leven?

Denkend dat we elkaar zeker nog tot 20 mei niet zouden zien, was ik bezig deze nieuwsbrief op te stellen met hierin informatie over :

*De video’s die ik heb opgenomen, dit project is nog niet af, hier alvast een voorproefje.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLjjAFp7VSD4U9hj5vuAeuzzdxPMwkIDWq

Shiatsu (en acupunctuur)heeft een body-mind benadering van gezondheid. Werken met het lichaam heeft effect op de geest en andersom. Zo is meditatie een krachtige manier om de geest te scherpen en de gezondheid te bevorderen. Bewegingsvormen als Qi Gong, Tai Chi, Yoga of pilates dragen bij door de focus, aandacht, precisie en ademhaling tijdens de bewegingen.
Emoties worden binnen TCG gezien als interne ziekteoorzaken. Zo kun je je gezondheid ook ondersteunen door helderheid te krijgen in wat je diepere drijfveren en (onbewuste)emoties zijn.

Vanuit al deze interesses en persoonlijke zoektocht volgde ik sinds 2004 diverse trainingen over (meergenerationeel) trauma, familie opstellingen, neurobiologie, IoPT(Identity-oriented Psychotrauma Therapie) en intentie-opstellingen. Begin vorig jaar deed ik een bijscholing voor de IoPT toepassing in de 1 op 1 setting, de IZR.

IZR staat voor Interactieve Zelf Resonantie, het is een prachtige methode gebaseerd op de trauma theorie(IoPT) van F.Ruppert waarbij je middels het formuleren van een verlangen inzicht krijgt in waarom je dit verlangen nog niet hebt bereikt, wat het is in jou dat je belemmert hierin.

Ik was bezig met de mogelijkheid(praktisch nog niet helemaal helder) ontwikkelen om een e-IZR proces te kunnen doen middels videobellen. Uiteraard kan dit nu ook gewoon weer live plaatsvinden.