interactieve zelf resonantie IZR

Shiatsu (en acupunctuur)heeft een body-mind benadering van gezondheid. Werken met het lichaam heeft effect op de geest en andersom. Zo is meditatie een krachtige manier om de geest te scherpen en de gezondheid te bevorderen. Bewegingsvormen als Qi Gong, Tai Chi, Yoga of pilates dragen bij door de focus, aandacht, precisie en ademhaling tijdens de bewegingen. Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft dit.
Emoties worden binnen TCG gezien als interne ziekteoorzaken. Een effectieve manier om je gezondheid te ondersteunen, is door helderheid te krijgen in wat je diepere drijfveren en (onbewuste)emoties zijn.

Als ex-danser was ik direct gegrepen door de relatie tussen lichaam en emoties binnen TCG. Sinds 2004 volgde ik diverse trainingen over (meergenerationeel) trauma, familie opstellingen, neurobiologie/psychologie, IoPT(Identity-oriented Psychotrauma Therapie) en intentie-opstellingen. Begin 2019 deed ik een bijscholing voor de IoPT toepassing in de 1 op 1 setting, de IZR. Inmiddels is het ook mogelijk via beeldbellen een proces te doen, met verbluffende resultaten.

IZR staat voor Interactieve Zelf Resonantie, het is een prachtige methode gebaseerd op de trauma theorie(IoPT) van F.Ruppert waarbij je middels het formuleren van een verlangen inzicht krijgt in waarom je dit verlangen nog niet hebt bereikt, wat het is in jou dat je belemmert hierin.