body mind trajecten

Shiatsu (en acupunctuur)heeft een body-mind benadering van gezondheid. Werken met het lichaam heeft effect op de geest en andersom. Zo is meditatie een krachtige manier om de geest te scherpen en de gezondheid te bevorderen. Bewegingsvormen als Qi Gong, Tai Chi, Yoga of pilates dragen bij door de focus, aandacht, precisie en ademhaling tijdens de bewegingen. Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft dit.
Emoties worden binnen TCG (Traditionele Chinese Geneeswijzen)gezien als interne ziekteoorzaken. Een effectieve manier om je gezondheid te ondersteunen, is door helderheid te krijgen in wat je diepere drijfveren en (onbewuste)emoties zijn en de effecten hiervan te leren herkennen en bijsturen in je lichaam.

Als ex-danser was ik direct gegrepen door de relatie tussen lichaam en emoties binnen TCG. Sinds 2004 volgde ik diverse trainingen over (meergenerationeel) trauma, familie opstellingen, neurobiologie/psychologie, IoPT(Identity-oriented Psychotrauma Therapie) en intentie-opstellingen. Ik heb ruim 30 jaar ervaring met diverse bewegingsvormen en heb deze sindsdien aangevuld met kennis uit de TCG.

Begin 2019 deed ik een bijscholing voor de IoPT toepassing in de 1 op 1 setting, de IZR. Inmiddels is het ook mogelijk via beeldbellen een proces te doen, met verbluffende resultaten. IZR staat voor Interactieve Zelf Resonantie, het is een prachtige methode gebaseerd op de trauma theorie(IoPT) van F.Ruppert waarbij je middels het formuleren van een verlangen inzicht krijgt in waarom je dit verlangen nog niet hebt bereikt, wat het is in jou dat je belemmert hierin.

Een body-mind traject duurt 75-90 minuten per sessie. We overleggen wat het doel/de vraag is en wat hier het beste bij aansluit.

Voor wie is een body-mind traject geschikt?

Iedereen die vitaler wil zijn. Dit kan fysiek; bv. meer energie, flexibiliteit, betere spijsvertering, diepere ademhaling, betere lichaamshouding. Dit kan mentaal/emotioneel; bv. meer regie over je leven krijgen, beter met teleurstellingen en stress omgaan, veerkracht vergroten, gedachte patronen en overtuigingen verhelderen. Dit kan spiritueel; bv. meer in contact te staan met je diepere kernwaarden, talenten en kwaliteiten, je plek in en bijdrage aan het grotere geheel te (her)kennen.