darmen

In de afgelopen 20 jaar viel mij op dat de meridianen en zones die met de darmen te maken hebben, veelvuldig opvallend aanwezig waren tijdens massages. Ongeacht waar iemand mee kwam en of iemand wel of geen spijsverteringsklachten had.

Toen ik les kreeg van een orthomoleculair arts die veel wist over immunologie en de darmflora, snapte ik ineens waarom bij zoveel mensen de darmengebieden zich toonden, ondanks dat er niet persé buikklachten waren. Inmiddels wordt steeds duidelijker dat met de gezondheid van de darmflora onze gezondheid en welzijn beïnvloed kunnen worden.

Door een ontlastingsonderzoek te laten doen, kan o.a. in kaart gebracht worden wat de samenstelling is van de darmflora, of er gisten of schimmels aanwezig zijn en of ontstekingsfactoren een rol spelen. Aansluitend wordt er gekeken wat er nodig is om de darmflora in balans te brengen. Dit kan met o.a. supplementen, probiotica en aanpassingen in het voedingspatroon.

Ook de produkten van Forever Green Xpress, op basis van marine fytoplakton, kunnen hierin een rol spelen.

Dit microscopisch kleine plantje bevat bijna alle mineralen, vitaminen en aminozuren die wij nodig hebben. Omdat dit plantje zò klein is, kan het direct opgenomen worden in onze celkern. Op dit moment wordt het gezien als dè superfood en voeding voor de toekomst.

FGX maakt gebruik van nieuwe technologie om de voedingsstoffen en werkzame bestanddelen in het lichaam op te nemen. Zo worden de stoffen in de powerstrips en beautystrips via de huid opgenomen. Dit maakt deze produkten zeer interessant voor b.v. mensen met een zwak spijsverteringssysteem of die moeite hebben met slikken van supplementen.

Nu zijn in Europa de volgende produkten reeds verkrijgbaar : powerstrips, beautystrips, pulse 8 en fixx