Inschrijven workshop

Leef je of word je geleefd?

Doorbreek de patronen in je leven.

 

Workshop ‘Verstaan wat je lijf je vertelt’

 

Klachten en gedragspatronen
Het verlies van een dierbare, gepest worden, een scheiding of een operatie; je hebt vast weleens een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt. De weerstand of pijn die je daarbij voelde verdient aandacht en erkenning. Als je dat om een bepaalde reden niet toelaat, kan er een ‘conflict’ in jezelf ontstaan. Dit kan, soms pas jaren later, zorgen voor onverklaarbare klachten of gedragspatronen. Denk bijvoorbeeld aan moeite hebben met:

 

 • Nee zeggen
 • Goed voor jezelf zorgen
 • Uiten van behoeften en gevoelens
 • Aansluiting vinden
 • Fysiek en emotioneel contact
 • Het omgaan met conflictsituaties
 • Reflecteren op je eigen gedrag
 • Allerlei (onverklaarbare) (pijn)klachten

 

Regie over jouw leven
De workshop ‘Verstaan wat je lijf je vertelt’ helpt je inzicht te krijgen in wat er bij jou leeft en hoe je klachten of (gedrags)patronen kunt doorbreken. Tijdens de workshop onderzoek je jouw behoeften en verlangens en geef je hier woorden aan. Welke beweging, informatie of herinnering ligt hierin besloten? En hoe blokkeert jou dit? In de workshop oefen je samen met andere deelnemers het waarnemen en ervaren van wat er is. Constructieve bewegingen versterk en herken je, zodat je steeds meer de regie over je leven (terug) krijgt.

Jouw lichaam heeft veel te vertellen
In de workshop is er ook veel aandacht voor het lichaam. Kun je horen of zelfs verstaan wat jouw lijf jou te vertellen heeft? Want alles wat je meemaakt heeft weerslag in het lichaam. Denk bij ingrijpende gebeurtenissen aan reacties als het inhouden van je adem, verstijven van schrik en angstzweten. Als deze stressoren niet ontladen, blijft de stress in je lijf opgeslagen. Met lichaamsoefeningen leer je in de workshop beter in contact te treden met en bewust te zijn van je lichaam.

Programma
De workshop duurt 4 uur (14:00 – 18:00 uur). Afhankelijk van de groep (minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers) en wat er leeft, staat in de workshop centraal:

 • Spiegeloefeningen/systemische oefeningen (bewustwording)
 • Lichaamsoefeningen, zoals bewegen, ademen, visualisatie (lijf en zintuigen wakker maken)
 • Duiding geven aan hetgeen is beleefd (reflectie/theoretische uitleg)

 

Data & locatie
Vanaf september wordt er 1 keer per maand in Elst of directe omgeving een workshop georganiseerd. De exacte data en locatie worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je interesse, stuur een mail naar vanessa@vingerdruk.nl . Je wordt binnenkort per e-mail geïnformeerd over de eerste workshopdatum.

Kosten
De kosten voor de workshop bedragen 60 euro, inclusief koffie/thee. Je kunt ook gebruikmaken van een workshop + een-op-een-sessie à 75 minuten (als opvolging van de workshop). De kosten voor dit combinatieaanbod bedragen 125 euro.

Contact & aanmelden
Heb je vragen of wil je je aanmelden voor de workshop en/of combinatie met een een-op-een-sessie, stuur dan een e-mail naar vanessa@vingerdruk.nl of bel 06-1008 27 60.