IZR interactieve zelf resonantie

Opstelling van het verlangen

De methode die ik gebruik is de IZR, interactieve zelf resonantie. Het is een opstellingsmethode waarbij je verlangen centraal staat. Het verwoorden (of verbeelden) van je verlangen en hier vervolgens woord voor woord(of beeld voor beeld) mee te resoneren, af te stemmen, werkt als een sleutel of code die informatie geeft over je verlangen en de belemmerende patronen die je hierin tegenkomt.

In het contact met de woorden of beelden worden dingen 3D zichtbaar en voelbaar in de ruimte; denk dan aan b.v. buikpijn, stevig voelen staan, spierspanning, wel of niet in verbinding zijn, ect. Dit is allemaal informatie met betrekking tot je verlangen en je onbewuste belemmeringen hierin. Het toont je trauma/pijn delen, overlevingsstrategieën en gezonde structuren van jezelf en/of die je hebt overgenomen van je ouders/verzorgers.

Het laat zien wat je bent gaan doen of laten in reactie op ingrijpende gebeurtenissen in je leven om hiermee te dealen. Waar dit in eerste instantie behulpzaam was, kan dit later, zeker als dit een (onbewust)patroon wordt, een belemmering vormen die je afhoudt van het vervullen van je diepste behoeften, je levendigheid en je gezondheid. Denk aan b.v. minder/niet meer voelen, (hyper)alert zijn, uit verbinding gaan, moeite hebben met begrenzing, teveel ‘in je hoofd’ zijn.

Wat is een zin van verlangen?

Dit is een zin die iets bevat waar jij op dit moment nieuwsgierig naar bent. Dit kan iets zijn waarin je vastloopt in je leven, iets waar je meer helderheid over wilt, waarom je iets doet of laat of wat informatie geeft over de oorzaak van een bepaald gedrag, symptoom of klacht. Voorbeelden zijn : ‘ik wil meer energie’ ; ‘ik mag voelen’ ; ‘ik heb behoefte aan verbinding’ ; ‘hoe kan ik de relatie met mijn kind/partner verbeteren?’ ; ‘wat wil mijn linker schouder mij vertellen?’ Wat je wilt onderzoeken en hoe je dit formuleert, mag je helemaal zelf bepalen.

En dan wat?

Als vraagsteller kun je -woord voor woord- mensen vragen af te stemmen op dat woord. De ‘resonantiepersoon’ zal dingen gaan voelen of juist níet voelen, willen bewegen, impulsen krijgen, iets willen zeggen… Als vraagsteller ga je zelf ook, verbaal of non-verbaal, het contact aan met deze resonantiepersoon. Wat in dit contact zichtbaar en voelbaar wordt, is allemaal informatie met betrekking tot je vraag/verlangen en de (onbewuste)aanpassingen die je hier hebt gemaakt; je blinde vlekken, je belemmeringen, je hulpbronnen, je innerlijke focus, je ‘gezonde zelf’, ect.     Zo wordt stukje bij beetje helderder waar je staat en wat je te doen hebt om je verlangen meer vorm te geven en concreter te maken.

Ik ben in dit proces ondersteunend aanwezig, kan helpen duiden waar nodig of sleutelmomenten belichten. Het meest wezenlijke verschil met ‘klassieke opstellingen’ is dat je als vraagsteller zelf de regie hebt. Naar mijn ervaring is juist dát de reden waarom deze methode zo krachtig werkt. Traumaliteratuur en neuropsychologisch onderzoek onderschrijft dit.

Keuze 1 op 1 of in een kleine groep

Individuele IZR sessie. duur meestal 75-90 minuten, kosten € 95,00. Je kunt zelf afstemmen op de woorden uit je zin van verlangen en/of je kunt mij vragen om hierop te resoneren. Met gebruik van vloerankers kunnen we meerdere woorden zichtbaar maken in de ruimte mocht dat nodig zijn.

Indien nodig geef ik uitleg over de theorie van de IZR en het 3-delig model van traumadelen, overlevingsdelen en gezonde delen. En over de werking en aanpassing van het zenuwstelsel en wat dit betekent voor o.a. hyperalertheid/verdoving, emotieregulatie en je hormoonsysteem. Ook is het mogelijk om te werken met werkbladen om b.v. meer zicht te krijgen op je overlevingsstructuren of je hulpmiddelen te versterken. En we kunnen lichaamswerk doen. Dit kan het werken zijn met de adem, shiatsu/acupunctuur en/of activeren van bepaalde gebieden in je lijf.

IZR in een kleine groep Tijdens deze bijeenkomsten kun je een eigen proces doen, resoneren in een proces van een ander of kennis maken met deze manier van werken. Deze worden regelmatig gehouden bij mij in de praktijk, duur is 2,5-3 uur, kosten zijn € 40,00 (deelname) of € 65,00(eigen proces). Inschrijven via mail of app. ivm beperkte ruimte. Plek voor max 7 personen, per bijeenkomst ruimte voor 2 processen.

DATA bijeenkomsten(los te volgen)jan-feb 2022 :

van 10.00-13.00 uur op do 27-1/ do 3-2/do 10-2/do 17-2/do 24-2 /za 26-2  

van 19.00-22.00 uur vr 4-2/ vr 11-2/vr 18-2

 

Ik werk zonder QR code en mondkapje. Ik vraag je wel om thuis te blijven bij verkoudheids-/griepklachten.

 

In de afgelopen 23 jaar heb ik ervaren dat het werken in een (kleine) groep je eigen proces en inzicht enorm kan vergroten. Doordat je meer afstand hebt en het verhaal ontbreekt, kun je de ervaring makkelijker toelaten en in openheid nieuwe paden inslaan en je patronen loslaten. Het leren van en met elkaar is een waardevol proces.

Kijk bij ‘nieuws en agenda’ voor nieuwe data.